Wednesday, February 27, 2013

[find a dupe] avon, astor, aura, catrice, essence, essie, look by bipa, p2, s-he...

Nakotilo mi se nešto previše sličnih lakova u zadnje vrijeme O.O. To nije dobro, nikako. Malo sam ih prekopala i naišla na sljedeće potencijalne dupeove.

Ovu usporedbu ste već mogli vidjeti na fejsu, ali kad već radim ovaj grupni dupe post, ubacit ću ju da se nađe na Googleu. Radi se o nijansama Avon Coral reef i P2 Passion. Iako su u bočici vrlo slični, na noktima to ipak na sreću nisu. Lakovi su sasvim drugačije formule, različito se mažu. P2 prekriva u gotovo jednom sloju, dok su Avonu potrebna skoro pa tri. Avon više vuče na jelly stranu, dok je P2 vrlo pigmentiran i gotovo neonski. Na noktima je razlika vidljiva, ali to će uočiti zbilja oni kojima je to vrlo bitno. Doduše, mužu sam gurnula nokte pod nos i on je također vidio razliku. Ako nemate nijedan od ovih lakova, svakako bi vam radije preporučila P2 Passion, što zbog nešto bolje formule, što zbog cijene, naravno, ako vam je dostupan. Pogriješiti nećete ni s Avonom, ako radije preferirate mrvicu zagasitije, ali opet vedre nijanse. Uglavnom, nisu duplići!

Avon Coral reef - P2 530 Passion




Za ovaj trojac predivnih plavaca mi je posebno drago da nisu duplići. Razlika je i uživo i na fotki i više nego očita. Catrice It's all i can blue je najsvjetliji i najispraniji, Aura 028 je trunčicu tamnija i nešto vedrija, a Astor 070 (moj favorit) vidljivo tamniji i vedriji od ostale dvojke. Sva tri se lijepo mažu, ali Catrice je najmanje pigmentiran. Ipak sva trojica prekrivaju lijepo u dva sloja. Suše se podjednakom brzinom.

Catrice It's all i can blue - Aura She Bunny 028 - Astor Fash'n studio 070

Potencijalni dupeovi za Chanel Peridot. Ima ih kao pljeve :D. Gotovo da nema brenda koji ga nije izbacio. Ja imam ova dva primjerka pa hajd' da vidimo jesu li slični/isti/različiti. Moje mutno oko ipak je uočilo minimalnu razliku u ove dvije nijanse. Look by Bipa Gold changer je ipak nešto toplije nijanse od S-he 317. Što se tiče formule, Look by Bipa je nešto pigmentiraniji, ali oba prekrivaju u dva sloja, Mana obojici im je da lak prilično ostavlja crte i ako hoćete besprijekoran nanos morate biti vrlo pažljivi. Iako nisu isti, ipak mislim da vam ne trebaju oba.

Look by Bipa Gold changer - S-he Stylezone 317




I šećer na kraju, koji vjerujem dosta vas željno očekuje. Usporedba Essence That's what i mint i Essie Mint candy apple. Moj Essie je stara verzija od 15ml i tankom četkicom, a ta verzija se opet razlikuje od one drogerijske od 13,5ml i širokom četkicom. Uglavnom, sve vi koje imate staru verziju možete odahnuti, jer Essence nije dupe za njega.  Za drogerijsku ne garantiram, ali mislim da bi s njom mogao imati više dodirnih točaka. Essence, za razliku od Essiea, ima sitni sitni mikro šimer koji se u bočici vidi (pod određenim kutom), ali ga na noktima morate tražiti pod mokroskopom. Essie je prilično vedriji i nešto zeleniji, dok Essence lagano naginje ka plavom i nešto je zagasitiji. Oba se ne mažu nešto presjajno što nije čudno za pastelne lakove, ali u dva sloja prekrivaju oba. Sušenje im je isto relativno brzo. Oni koji nisu neki zagriženi lakoljupci, Essence će biti dobar, ali ja osobno ipak preferiram Essie (ne zato što je skuplji, ili slično, već zato što mi se njegova nijansa jednostavno više sviđa).

Essence That's what i mint - Essie Mint candy apple





To bi bilo to. Jeste li razočarani ili oduševljeni rezultatima? Imate li vi u svojoj kolekciji sličnih ili čak identičnih lakova ili ih izbjegavate kupovati?

Ja bi imala sigurno još nekoliko lakova koji bi mogli ići u find a dupe rubriku (pogotovo narančastih).



10 comments:

  1. fenomenalan post! definitivno uzimam ovaj essence umesto essie-a :) moracu i ovu malu auru da uzmem :)

    hvala ti za ovaj post :)

    ReplyDelete
  2. Ovakvi postovi uvek dobro dođu!
    Mintaći su mi hit!

    ReplyDelete
  3. Divna poređenja! Najdraže mi je što sam saznala za sličnosti Essence laka i Essie-evog MCA :D

    ReplyDelete
  4. ajmeee definitivno idem po ovaj essence mint, ludnica od boje :D

    ReplyDelete
  5. plavci i mintaći <3... a nemam ni jednog od ovih tvojih :(

    ReplyDelete
  6. Ja imam Catrice-ov dupe za Chanel,i isto ostavlja crte kao i većina tih "metalnih" lakova...I meni su najljepši ovi mintići,a Essenceov sam imala u rukama,i glupača ga nisam odmah uzela i sada ga ne mogu nigdje naći :((

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma doći će u dm-ove ;) Ovaj moj je kupljen u Mulleru...znaš da kod njih sve radnije dođe...

      Delete
  7. plavi su divni svi :D a od ovih mintastih meni se essence vise svidja bojom :)

    ReplyDelete
  8. mene povremeno "pukne" neka boja pa nakupujem lakova u toj boji....do sada sam imala plavu, zelenu, crvenu, pastelnu fazu ;)

    ReplyDelete