Wednesday, December 12, 2012

smart girls get more #65 & #66

Danas sam se počastila s ova dva SGGM lakića. Nisam sigurna jesu li oni dio božićne kolekcije ili neke druge, jer ih u mom dm-u stvarno ima hrpa (u tri košarice). Iako sam u planu imala kupiti samo nijansu 144, ipak se uživo nije pokazala onakvom kakva je na promo fotkama, pa sam kopajući po košaricama naišla na nijansu 66. Prva stvar, tj. prvi lak koji mi je prošao kroz glavu kad sam ga vidjela je China Glaze Dorothy who? i znala sam da ga moram uzeti. Mislim, nije ni čudo kad je plavac u pitanju. Ne tvrdim da su dupeovi, jer potonjeg nemam, ali u svakom slučaju meni osobno je dovoljno sličan, bar po onome što se može vidjeti iz swatcheva. Tako sam rovajući :D naišla i na nijansu 65 koja mi se učinila zgodna za ovo blagdansko vrijeme pa sam uzela i nju da se 66ica ne osjeća usamljeno :D. SGGM lakovi imaju standardno dobru četkicu, iako bi čovjek na prvi pogled u to prvo posumnjao. Drška je mala, četkica je isto prilično mala, ali unatoč tome lakovi se mažu odlično. Cijena im je za ono što dobijete zaista prihvatljiva, 5,5ml/11,90kn. Ono što mene osobno najviše živcira je bočica. Strašno mi je nezgrapna i sitna za držati u ruci dok fotkam lak (počnu me na momente hvatati grčevi), ali opet to nije neka prebitna stavka zbog koje bi eventualno prestala kupovati ove male slatke bombončiće. :) Ispod slijede fotke swatcheva dva laka iz naslova i jedna usporedba.


smart girls get more #65

Šimerasta tamnije zelena nijansa, prošarana sa jako sitnim šljokicama koje su vidljivije u bočici nego na noktu. Prekrasno se maže, prekriva u dva sloja i super brzo suši. Ako tražite blagdansku zelenu nijansu, s ovom sigurno nećete pogriješiti.






smart girls get more #66

Zbilja prekrasna plava nijansa kakvu je zapravo teško pronaći u drogerijskom rangu. Baza je srednje plava jelly nijansa sa hrpom srebrnih sitnih šljokica, koje se u doticaju s plavom bazom i u određenim svjetlosnim uvjetima presijavaju na plavo. Čak sam na prvu pomislila da su i plave šljokice u pitanju, ali nakon detaljnijeg promatranja, zaključila sam da su samo srebrne u pitanju. Prekrasno se maže i potpuno prekriva u dva sloja.  Jako brzo se suši  i površina nakon sušenja mu je truuunčicu hrapava, pa ako vam to smeta svakako stavite brzosušeći prozirni nadlak, što će laku ujedno dati i dodatni sjaj. Nijansa je zbilja prekrasna i prilično jedinstvena.






Za kraj evo jedne male usporedbe SGGM #66 i Essence Choose me, pošto su po sastavu vrlo slični (jelly baza i sitne šljokice). Kod SGGM #66 baza je baš plava, a šljokice srebrne i prekriva u dva sloja, dok se kod Essence Choose baza plavo zelena, šljokice zlatne i trebaju mu tri sloja za prekrivanje. Ne pokušavam uopće reći da bi ovi lakovi mogli biti dupeovi, niti išta slično, ali mi se ova usporedba baš učinila prigodnom pošto su lakovi slične formulacije. 



Nadam se da vam se sviđaju lakovi i swatchevi te da će vas potaknuti da kupite bar jednu od ove dvije ljepote :). A možda ih već i imate?

17 comments:

  1. Uuuuuuuuuuuu!! Zelembać bude moj prvom prilikom!! :D

    ReplyDelete
  2. Zeleniš mi je divan :)

    ReplyDelete
  3. ja sam pokupila 138, 143 i 142 i apsolutno sam oduševljena...ovaj plavi mi je bolji na tvojim fotkama nego uživo.... ;))))

    ReplyDelete
  4. Lepi su ali zeleni pogotovo, bas je praznicni!

    ReplyDelete
  5. prelepi su, pogotovo zelenko!

    ReplyDelete
  6. Dobro si ti to upiknula... Joj morat ću i ja počet kupovat SGGM. Kad uvijek radije uzmem Essence jer za istu cijenu dobijem veću količinu. Ali moram malo misliti i na raznolikost nijansa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sam od Essencea, otkako su u novim bočicama, dosad uzela samo jednu nijansu. Uopće me nešto ne privlače :/

      Delete
  7. Uh, što su krasni! Podsjećaju me jako na dva Gabrini Diamonds laka koja sam nedavno recenzirala :D
    Taman sam se zaželila promijeniti manikuru u božićno zelenu nakon ovih fotki :)

    ReplyDelete
  8. nije mi loš zelembać ali plavac je fenomenalan, volim i chunky finiš pa mu je to dodatni plus :D

    ReplyDelete
  9. boje su fantastične! dugo nisam uzela nijedan njihov lak

    ReplyDelete
  10. meni definitivno treba ovaj plavi, cekam ga jos otkad su stavili promo fotke

    ReplyDelete
  11. zeleni! al nije ni plavi za bacit, daleko od toga :)

    ReplyDelete