Friday, December 28, 2012

h&m nail polish


Na Fejsu sam već jutros najavila ovaj post i pitala vas možete li pretpostaviti o kojim lakovima će biti riječ u njemu. Prije nego mi je moja draga čitateljica Blaženka poklonila dva laka ovog Božića imala sam samo jedan H&M lak, kojeg sam isto dobila na poklon od jedne forumašice. Bila sam totalno oduševljena njime da sam poželjela još koji komad. Međutim, H&M trgovine kod nas ne drže kozmetiku tako da sam nažalost ostala samo na jednom. 
Prije nekih manje od mjesec dana surfala sam bespućima interneta i pogledala sasvim slučajno na H&M njemačku stranicu i vidjela da imaju rasprodaju (koliko sam bila shvatila, ta rasprodaja je bila samo u online shopovima, ne i u trgovinama). Imali su 4 nijanse na rasprodaji, ali sam ja tj. B. uspjela uloviti samo dvije jer su se ostale već bile rasprodale. Cijena H&M lakova je inače oko 4€, a ovi su na rasprodaji koštali samo 1€ po komadu. Iskreno, redovna cijena mi je malo prevelika tako da bi ubuduće isto gledala da nekako uštedim i pokušala ih kupiti na rasprodaji. H&M lakovi ove linije imaju 9ml, običnu četkicu kojom se lijepo može nanijeti lak, prekrasne pravokutne bočice. Dolaze u nekoliko različitih nijansi, a ja vam donosim sljedeće:
Svi swtchevi su rađeni bez baznog i nadlaka.


H&M nail polish Chica boom boom

Jedna prilično obična, nešto tamnija kremasta narančasta nijansa. Zaista ništa posebno, ali jako lijepo se maže, prekriva gotovo u jednom sloju, ali ja sam stavila dva tanka tanka. Imam sigurno sličnu, ako ne i istu nijansu u svojoj kolekciji od nekog drugog brenda (imam milijardu narančastih :D), ali nema veze, ipak je ovo H&M lak! Nijansa ima jako lijepo mazivu formulu te prilično jak sjaj i bez nadlaka. Suši se prilično brzo.






H&M nail polish Stay golden

Idući lak je zapravo trebao biti obični šimerasti zlatni, bar prema slici na stranici, ali su ipak ispale šljokice. Odmah sam pomislila da ću imati dva ista laka jer imam Essenceov Make it golden, ali na sreću nisu isti (usporedne swatcheve pogledajte na kraju posta). Ovaj lak je prozirne baze i zlatnih hexagonalnih većih i okruglih sitnih šljokica. Maže se lijepo i ostavlja dovoljno šljokica povlačenjem četkice po noktu. Na slici je samo jedan sloj preko Chica boom boom. Suši se relativno brzo.






H&M nail polish No mambo jambo

I posljednji lak koji sam imala od ranije i koji ste već mogli vidjeti u jednom od postova. Šimersta petrolej nijansa prepuna plavog mikro šimera,  koju je prilično teško pofotkati realno pa sam ju morala malo dotjerati pomoću nekih programčića. Teško se fotka, ali se zato maže kao po loju, prekriva u dva sloja i relativno brzo suši. Mislim da je ovo već treći puta da ju nosim (nakon swatchanja sam ga ostavila na noktima).






I za kraj usporedba Essence Make it golden i H&M Stay golden. Gotovo su isti, osim što Essence još ima hrpu mikro šimera i nešto krupnije manje šljokice (heksagonalne su iste veličine), pa ne ispada skroz proziran. Oba su nanesena preko jednog sloja krem crnog laka.


Ono što na kraju ovog posta mogu reći je da želim još još i još H&M lakova. Kad god budem mogla uloviti koji komad na nekim akcijama, to ću i napraviti :). Imate li vi koji H&M lak i kako ste zadovoljni njima?

8 comments:

  1. Baš su lijepog dizajna lakići, i baš su sjajni, ni ne treba nadlak. Sad ih i ja hoću!!! :)

    ReplyDelete
  2. imam dva h&m laka, i moram priznati da ih ne volim previše...ne sviđa mi se formula, moram staviti 2 sloja...ne znam, čudni su mi...ali ovaj šljokičasti je jako dobar ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa meni je dva sloja normalno kod svakog laka. Ako prelaze dva sloja, onda me razočaraju, ali ako je nijansa posebna onda i to opraštam :) Zbilja su rijetki lakovi koji prekrivaju u samo jednom sloju, neovisno o brendu i cijeni...

      Delete
  3. Ovaj narančasti je krasan baš, a ne paše mi ovaj sa zlatnim baš na njega, ali zato je tirkizni najbolji <3

    ReplyDelete
  4. jok, nemam nijedan njihov lakić... crvendać mi se sviđa, i super je sa zlatnim nadlakom :D

    ReplyDelete
  5. nemam ni jedan n jihov lakić, a našlo bi se zanimljivih ;)

    ReplyDelete
  6. svi mi se svidjaju, ali mislim da su mi zlatne sljokice definitivni favorit. a sto se h&ma i lakova i kozmetike tice, stvarno se nadam da ce ih pocet uvozit i kod nas, sumnjam da se ne bi prodavali tako da ne shvacam u cemu je problem

    ReplyDelete