Wednesday, June 5, 2013

[swatches and review] olivia orkide nail enamel provitamin

Sa Diva kozmetika web shopa mi je stigao paketić prije nekih dva-tri tjedna. Nisam ih swatchala odmah, nego sam "čekala" da mi pukne nokat, tako da vam današnje swatcheve donosim na svojim žličicama za swatchanje (nisam mogla dočekati da mi stignu nail wheelovi s ebaya :D). Sama sam odabrala sve nijanse. Dio njih mi je totalno "sjeo", a dio je totalno fulan iako sam ih birala po swatchevima (koji su očito nerealni). Odabrala sam tri laka iz regularne linije i tri laka iz glitter linije Olivia Orkide (zapravo ne znam što je ispravno Olivia Orkide ili obrnuto?) lakova. Cijena obje linije je 9,90kn/kom.

No, bilo kako bilo, swatchala sam ih i moj konačni dojam nije baš najbajniji. Lakovi iz obične linije koje sam odabrala su promašaji i što se nijansi (koje bi meni odgovarale) tiče i što se tiče prekrivanja, a pogotovo što se tiče četkice u ovim bočicama. Imam jedan Olivia lak od prije i četkica u njemu isto nije bajna, ali nije loša kao u primjercima koje sam dobila. Oprostila sam mu lošiju četkicu zbog predivne nijanse. Znate  kako lošu četkicu imaju S-he Stylezone lakovi? E pa ovi imaju 5 puta lošiju. Metlastu, grubu, neraspoređenih dlačica. Stvarno lošiju četkicu od ove nisam susrela u ove dvije-tri godine intenzivnog lakiranja noktiju. A svi znamo koliko dobra četkica olakšava posao lakiranja.

Što se samih nijansi tiče, nijansa 146 je totalni promašaj za moj žuti podton. Ruke mi doslovce s njom izgledaju mrtvo. Ova nijansa je preteška za opisati, neka perlasta nijansa s bljedunjavom bežasto-prozirnom bazom i pink perla šimerom (?!). Za potpuno prekrivanje će vam trebati tri sloja, a sušenje joj nije jača strana. Uglavnom, zbilja ovu nijansu ne bi uzela da sam ju imala prilike vidjeti uživo (sumnjam da bi ju itko uzeo, iskreno).

Sljedeća nijansa je 109. Ona je također perla finiša koji zbilja nije moj đir. Za potpuno prekrivanje trebat će vam isto tri sloja. Brzo sušenje nula bodova.

I posljednja, svjetla točka, iz ove linije je nijansa 120. Blijedo plavo-siva nijansa za koju će vam uz precizno nanošenje trebati dva sloja za potpuno prekrivanje. Četkica u ovoj bočici je također loša, ali je njeno stanje podnošljivo. Isto nije baš najbrža sa sušenjem.





Glitter linija ipak je nešto bolja.Četkica u ovoj liniji nije toliko loša kao u regularnoj, ali kod glitter lakova to ni nije toliko bitno. Također sam po swatchevima birala nijanse i okej sam izabrala. Sve nijanse nalakirala sam preko crnog i bijelog laka u jednom sloju. Sušenje im nije jača strana, ali ništa što brzosušeći nadlak ne može riješiti. 

Nijansa 604 sadrži prozirnu bazu i sitni ljubičasti glitter te srebrne štapiće. Osobno su mi štapići višak, ali ako se pažljivo lakira može ih se izbjeći. Posebno mi se sviđa kako izgleda preko crnog.

Nijansa 621 je prozirno plave baze s plavim krupnijim glitterom. Također mi odlično izgleda preko crne. Vjerujem da ću ju koristiti za glitter gradiente.

I za kraj nijansa 635 koja sadrži prozirnu bazu i najsitniji glitter od svih. Prilično gusto izgleda na swatchu preko crne, ali ipak nije lak koji bi se mogao nositi samostalno. 




Da rezimiram. Ako baš morate i ako vam se baš baš sviđa nijansa, kupite Olivia Orkide lakove iz obične linije. Inače ih zaista ne bi preporučila zbog preloše četkice i sporog sušenja. Što se glitter linije tiče, tu se da izabrati zanimljivih nijansi tako da go for it.

Imate li koji Olivia Orkide lak i kakva su vaša iskustva?

6 comments:

  1. ovi glitteri ne izgledaju loše :)

    ReplyDelete
  2. Imam dva iz glitter linije tako da znam o kakvim četkicama pričaš (a ako kažeš da su te bolje od onih iz redovne, onda ne mogu zamisliti kako to izgleda o.O).
    Drago mi je što ima još ljudi koji ne vole 'perlaste' lakove. Mislila sam da je problem u meni :D. Em mi se rijetko svide, em pokažu svaku nesavršenost na noktu.
    120 mi se baš sviđa - super boja. Druga dva iz redovne linije baš i ne :(. Od glittera plavi izgleda super, a ni srebrni nije loš zbilja :))

    Inače, meni su ove tvoje žličice baš cute :D. Tražila sam ih za kupiti i to sam našla samo u Metrou (paket od 1000 kom - to bi me samo ganjalo da kupujem još lakova :D), a u drugim supermarketima drže nekakve velike žličurde :D.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sam svoje žličice kupila u Plodinama, 500kom/20kn :)

      Delete
    2. Kod mene ih nije bilo. Pogledat cu opet. Thanks :D

      Delete
  3. gliteri na crnjaku dobro izgledaju :D

    ReplyDelete
  4. gliteri mi se svidjaju :)

    ReplyDelete