Wednesday, March 13, 2013

[swatches] rapsodi pacific nail lacquer

U drugom paketiću Diva kozmetike koji mi je došao na recenziju, našli su se Rapsodi Pacific lakovi. Sama sam izabrala nijanse koje ćete vidjeti u postu. Rapsodi Pacific lakovi proizvedeni su u Turskoji (u istoj tvornici gdje se rade i Gabrini lakovi), dolaze u bočici od 12ml, a u Diva kozmetika web shopu (ili u njihovoj prodavaonici u Garešnici, te Shopping centru Prečko) ih možete kupiti po cijeni od 12kn. Omjer cijene i količine je zaista odličan. Paleta  im je zaista široka - čak 60 nijansi. Moram priznati da mi je bilo prilično teško izabrati nijanse za swtchanje. Četkica kod ovih lakova je normalna okrugla s nešto dužim dlačicama. Vrlo lijepo nanosi lak. 

Svi lakovi nanešeni su samo s baznim podlakom, bez nadlaka.

*Rapsodi Pacific Nail Lacquer 27,15, 42, 33, 35



Rapsodi Pacific 27

Totalno mi je nedostajala jedna ovakva narančasta nijansa u kolekciji i nju sam izabrala bez puno razmišljanja. Nisam pogriješila. Nijansa je prekrasna, pravi neonac, suši se lagano mat, zapravo neki soft touch finish. Formula je nešto gušća i fino pigmentirana, ali ne stvara nikakve probleme kod nanošenja. Za potpuno prekrivanje linije nokta potrebna su vam dva sloja. Ono što sam primjetila nakon nanosa prvog sloja je da se na par mjesta pojavilo par sitnih mjehurića. Nakon drugog sloja oni se nisu vidjeli, ali kad se i drugi sloj  potpuno osušio, opet ih se pojavilo još par. Uz dodatak nadlaka više nisu vidljivi, ali njime ubijate taj lagani mat efekt. Suši se nekom prosječnom brzinom, te svakako preporučam nadlak da vam se ne bi oštetio.





Rapsodi Pacific 15

Ovu nijansu sam isto odabrala vrlo ciljano jer također nemam ništa slično u svojoj kolekciji. Nisam ljubiteljica pink lakova jer mi zbog toplog podtona ne stoje najbolje, ali ovog sam morala imati. Predivna bubblegum pink nijansa, vrlo žarka i neonska, ali se ne suši mat poput narančastog, već ima običan sjaj. Iako je prilično pigmentiran, ipak će vam trebati tri sloja za potpuno prekrivanje linije nokta. Unatoč tome što mu trebaju tri sloja, lak se vrlo lako nanosi. Totalno me oduševilo i kako mi stoji i mislim da ću ga uz narančasti prilično zlostavljati ovo ljeto. Probala sam ga nanijeti i preko kreč bijelog, ali se dobije totalno različita nijansa od one u bočici. Onda radije istrpim tri sloja i imam istu nijansu. 





Rapsodi Pacific 42

Klasična crvena nijansa s kojom zapravo ne možete pogriješiti. Ova koju sam ja izabrala mi djeluje prilično neutralno, ali na mom žutom podtonu ipak ona malo toplija strana dolazi do izražaja. Vrlo je pigmentiran i prekrivao bi u jednom sloju da nema jednu malu manu. Naime, kod nanošenja su mi se na mjestima pojavile točkice pigmenta koji se vjerojatno nisu skroz otopili u laku, pa sam morala staviti i drugi sloj da se to ne bi vidjelo. Kod drugog sloja sam pazila kako ga nanosim i ako sam naišla na koju, jednostavno sam ju maknula četkicom. Ne znam jel situacija takva kod svih bočica ove nijanse, ali navodim da to imate na umu. I kod njega sam primjetila par mjehurića. 





Rapsodi Pacific 33

Ne bi ja bila ja kad ne bi uzela za recenziju kojeg plavca. Pošto zbilja imam puno plavih lakova prilično mi je teško izabrati neke nijanse koje već nemam. S ovim plavcem se nisam baš usrećila. Em imam vrlo sličnu (ako ne i istu) Gabrini nijansu, em me zapravo nije oduševila. Što se pigmentiranosti (prekriva u dva sloja) i mazivosti tiče, tu nemam nikakvih zamjerki. Samo sam očekivala nešto zanimljiviju nijansu. Suši se nešto tamnije nego što je u bočici.




Rapsodi Pacific 35

I još jedan plavac od kojeg sam očekivala malo više. Ovaj pak, osim što me razočarao nijansom, nema ni neku predobro mazivu formulu, lagano je gumenast i malo se razvlači po noktu. Također i ima nešto lošiju četkicu od svih prethodnika. Unatoč svemu, prekriva u dva sloja.




Zaključak

Da rezimiram. Generalno, vrlo sam zadovoljna ovim lakovima. Totalno sam uživala dok sam ih večeras sve lakirala. Cijena i količina opravdavaju kvalitetu. Apsolutni favoriti su mi narančasti i pink. Svi se vrlo lako mažu, te ne stvaraju neke probleme. Suše se kao većina ostalih lakova, relativno brzo, ali svejedno vam preporučam brzosušeći nadlak jer je tako jednostavnije i brže, a i da bi ublažili vidljivost eventualnih mjehurića koji će vam se kod pojedinih nijansi pojaviti. Iako imaju najobičniju okruglu četkicu, ona ne stvara nikakve probleme kod nanošenja, naprotiv, lako se njom barata i maže. Narančasti lak sam nosila prije nego sam poswatchala i sve ostale nijanse. Trajnost mu je bila neka tri dana, a onda se počeo trošiti na vrhovima.
Jedine mane su mjehurići i točkice od neotopljenih pigmenata kod pojedinih nijansi. Sve u svemu, preporučam vam ove lakove ako za lakove i inače ne volite izdvajati previše novca jer ovdje zaista dobijete zavidnu količinu po vrlo niskoj cijeni. Ako mi se još koja nijansa svidi, a da već nemam nešto slično doma, vjerujem da će još koji završiti u mojoj košarici. 
Ovoj recenziji možete apsolutno vjerovati jer je sve napisao onako kako zaista i je.

*PR uzorak

14 comments:

  1. ne mogu se odlučiti za favorita nikako, ali narančasti mi je nekako poseban :)

    ReplyDelete
  2. i moji favoriti su narančasti i pikny :D mada su mi svi lijepi

    ReplyDelete
  3. I really like the orange polish- it's so optimistic ^^

    ReplyDelete
  4. Narancasti i pink su mi naj. Imam dva Rapsodi laka, tamnoljubicasti i bijeli. Ljubicasti je vrlo dobar - vise nego se za cijenu moze dobiti, ali me bijeli nervira jer stvara mjehurice. Cula sam da im se to zna desiti sa svjetlijim nijansama...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pokazalo se ipak da nisu samo svjetlije nijanse problem...

      Delete
  5. rozi i ova dva plava su mi super boje, bas mi je zao sto su te plavci razocarali

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma problem je vjerojatno u meni, jer sam izgleda počela očekivati čuda od plavih nijansi :D

      Delete
  6. ok savršeni su svi, koje prekrasne boje, moram ih uvrstiti u svoju kolekciju!

    ReplyDelete
  7. Divne si izabrala a nokti su ti prelepi!
    Moji favoriti su ova dva plavca

    ReplyDelete
  8. divni lakovi! moji favoriti su rozi i sv.plavi

    ReplyDelete
  9. meni su plavci super, a moram priznati da mi se pink jako sviđa premda stvarno sebe ne smatram ljubiteljicom takvih nijansi :D

    ReplyDelete