Friday, June 8, 2012

essie mint candy apple

Moj prvi Essie lak. Ovu divotu sam dobila na poklon (tj. osvojila sam ga) od blogerice Christine s bloga My beauty, fashion & make up blog. Došao mi je prekrasno zapakiran u lijepoj crnoj ukrasnoj kutiji sa srebrnom trakom. Ovo je  jedna od najpopularnijih i najpoznatijih nijansi Essie lakova koju morate imati ako njihove lakove volite. Essie lakove možete naručiti na netu (ebay, beautybay etc., cijene variraju od stranice do stranice) ili ih kupiti kod nas u Bipa drogerijama po cijeni od 80kn za bočicu. 

Ovo je mint nijansa u pravom smislu riječi. Pastelna, ali na trenutke vrlo vedra da izgleda skoro pa neonska. Pastelne kao pastelne, ne mažu se nešto presavršeno, koji god brand bio u pitanju, pa sam tako i s ovim imala lagane probleme, ali zapravo je krajnji rezultat zadovoljavajući, pogotovo kad nanesete sloj nadlaka. Ova verzija koju ja imam je sa starom bočicom od 15ml (nove su 13,5) i starom klasičnom tankom i okruglom četkicom (nove su plosnate s kraćim dlačicama). Prekriva u dva tanka sloja, suši se brzo. S ovom nijansom na noktima sigurno nećete ostati neprimjećeni. 

Jako sam se veselila kad sam saznala da sam osvojila ovaj lakić, ali mi je odmah sinulo i to da sam na netu čitala i gledala usporedne fotke s jednim P2 lakom kojeg imam. U pitanju je nijansa 590 Who cares?. On je po onome što sam ja pročitala i vidjela glasio kao duplić za Mint candy apple pa sam se čak pomalo i razočarala misleći da ću imati dva ista laka. Kad mi je Essie stigao odmah sam išla usporediti bočice i na prvi pogled su mi se učinili jednaki. Međutim nakon malo dužeg gledanja, različitih svjetlosnih uvjeta i ostalog, ipak se ispostavilo da nisu isti. Mint candy apple je baš mint bez plave, dok P2 ima nešto plave u sebi. Još jedan lak bi dodala ovoj dvojici, a to je Catrice Am i blue or green, koji je isto sličan, ali ne i isti, jer kod njega gotovo potpuno prevladava plava boja. Napraviti ću i jedan post s usporedbom ova tri laka pa ćete se uvjeriti u njihovu različitost. Ipak se Mint cany apple pokazao kao jedna jedinstvena nijansa u mojoj kolekciji za koju odgovorono tvrdim da ću ju još puno puno puta nositi ovo nadolazeće ljeto. :) A sada neka fotke kažu svoje.

1 sloje Eveline MNG, 2 sloja Essie Mint candy apple, 1 sloj Essence BTGN





Nokti su naravno skraćeni, jer ipak se radi o pastelnom laku, za koje ja osobno mislim da bolje stoje na kraćim noktima. A i bili su mi poprilično dugi, pa su na meni počeli izgledati malo bljak. :D Sorry na ovako tamnim a la ciganče rukama, ali jučer sam cijeli dan provela vani u prirodi (doduše u hladovini) pa su mi ruke i dlanovi dodatno potamnili.

Na netu zbilja ima masa swatcheva ovog laka i svaki nekako izgleda drugačije, ali ja za ove svoje držim da su mi boje ispale najrealnije moguće. Također, ako je vjerovati tim ostalim swatchevima s neta, ta nova (drogerijska) verzija s manjom  bočicom i širokom četkicom je bojom nešto drugačija od ove koju ja imam. Ja nisam tu drugu verziju imala prilike vidjeti uživo niti ih osobno usporediti, tako da o tome ne mogu suditi, ali svakako to imajte na umu ako želite kupiti ovu nijansu.


19 comments:

  1. super je, lajkam mint lakove u zadnje vrijeme.. a moram znači u Bipu, thanks a lot hihihih :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ova boja je hit ove sezone, pa svakako navrati do Bipe :))

      Delete
  2. Vjerujem da je realna boja. Inače imaš baš realne swatcheve, i svaka ti čast za to :)
    Predivan lak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti :) Trudim se da budu što realniji, a kad zbilja ništa ne ide od ruke onda to obavezno naglasim u postu :)

      Delete
  3. Krasan!

    Obožavam mintaste lakove. Daj napravi usporedbu ova tri koja si navela i ako imaš još neki sličan, baš bih htjela vidjeti!

    Inače, Essie me oduševljava sa svakim novim lakom kojeg kupim. Zasad imam tri i savršeni su!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sigurna sam da bi i mene oduševljavali, samo moj novčanik to ne može podnijeti :D :D

      Napravit ću usporedbu, vjerojatno već u idućem postu :) (dopizdit ću ljudima s tim plavim i zelenim lakovima :D)

      Delete
  4. Isuse, neka kaže tko šta hoće, ali stvarno za te novce se isplati kupiti essie! Pogledaj ti tu predivnu boju na još predivnijim noktima? Ahhh! Stvarno, otkad su došli u Bipu mjerkam ih, definitivno uzimam.
    I da, ja se također slažem da je mintasti lak bolji na kračim noktima! <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kod mene bi se definitivno našlo nekoliko komada u košaricu, al su mi ipak mrrrvicu preskupi :S

      Delete
  5. prekrasan je ♥
    i super je dužina noktiju :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Začudo, i meni se ipak više sviđaju ovako kraći :)

      Delete
  6. A la cigance hahahahaha! :'D Divan je, najdivniji. <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa jel nisu? :D Baš me sramota :D Hvala ti :)

      Delete
  7. definitivno jedna od najljepših nijansi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Totalni must have kad je Essie u pitanju :) Mislim da bi ovu nijansu kao iz topa predložila kad bi me netko pitao koji Essie lak kupiti :)

      Delete
  8. this is an amazing colour!

    ReplyDelete