Tuesday, May 28, 2013

rapsodi multivitamin 359

Za vikend sam posjetila susjednu BiH i naravno kupila koji lak za siću. Među njima se našao ovaj Rapsodi šljokičasti ljepotan u nijansi 359 iz njihove Multivitamin linije. U BiH sam ga platila 1KM (4kn). Kod nas Rapsodi lakove možete kupiti u Diva kozmetika web shopu, ali nažalost ovu nijansu nemaju u ponudi, tj. rasprodana je. Na netu nema baš nekih uvjerljivih swatcheva ovog laka, a vjerujem da je to djelomično zbog toga što ga je nemoguće pofotkati realno. Iako se radi o teal (petrolej) nijansi ona uporno ispada čisto plavo, bez primjesa zelene. Ista stvar se dogodila i meni i koliko god da sam se trudila pokušati ufotkati ovaj lak realno, nije mi išlo od ruke. Ipak stavljam fotke jer mi je lak naprosto predivan.

Ovaj lak ima prozirnu bazu i hrpu šljokica koje možete nanijeti preko nekog drugog laka, ali ja osobno mislim da sva njegova ljepota dođe do izražaja kad se nanese sam. Za potpuno prekrivanje linije nokta bit će vam potrebna tri tanka sloja. Ima standardnu okruglu i nešto dužu četkicu, a nanosi se savršeno. Ovo što vidite na fotkama je bez ikakvog čišćenja nakon lakiranja. Obzirom na tri sloja suši se nešto sporije, ali ništa strašno što brzosušeći nadlak ne bi mogao posušiti. Stavila sam jedan sloj nadlaka, ali ga je lak popio i tu sam stala. U protivnom bi sve izgledalo malo predebelo. Jako mi je žao što ga nisam uspjela ufotkati realno, ali i na ovim fotkama njegova raskoš dolazi do izražaja. Ako igdje ikada naiđete na ovaj lak definitivno ga uzmite i nećete požalit, jer uživo izgleda još ljepše.





Imate li možda već ovaj lak i kako vam se sviđa?

Friday, May 24, 2013

blue gradient with flakies

Plavi gradient želim već stvarno sto godina napraviti na noktima, a ne znam razlog zašto ga do sad nisam napravila. Čačkala sam po lakovima, razvrstavala po bojama i istog trena mi je sinulo da bi mogla baš sad malo spužvati (iako je gradient so last season). Odabrala sam lakove i bacila se na posao, te dobila ovo što vidite na fotkama. Koristila sam Essence Fall for me kao baznu boju u jednom sloju, a spužvala s Catrice It's all i can blue, te s P2 Que maravillosa. Sve sam, da ne bude skroz obični gradient, završila s Essenceovim poznatim flejkačem Glisten up!





Sviđa vam se? :)

Sunday, May 12, 2013

putujući lak: opi over the taupe

Vjerujem da mnoge od vas znaju što zapravo znači naslov ovog posta, ali za one koji nisu upoznati pokušat ću objasniti u kratkim crtama. Svojevremeno su po blogovima kružili postovi u kojima su se predstavljali lakovi, tj. lak koji se slao različitim blogericama na isprobavanje. Iskreno, ne znam tko je osmislio ovu igru, ali znam da sam jednom prilikom na blogu Polish drop (btw. zašto ona više ne piše :/) naišla na jedan takav post. 
Dakle, igra je zamišljena tako da se odabere jedan lak koji će proputovati svijet (ja sam voljna slati samo u HR, ali ako netko želi i u susjedne zemlje, slobodno) te da ga različite blogerice dobiju u ruke i naprave swatch i neki nail art (ne nužno) s tim lakom. Ja ovaj lak imam neko duže vrijeme, dobila sam ga u jednoj razmjeni lakova od drage cure s foruma.hr (Ivy :*), nalakirala sam ga samo jednom, ali je on prije mene bio kod još dvije ili čak tri osobe pa mi se učinio baš pogodnim da se njegovo putovanje nekako nastavi. 

Ono što je bitno za naglasiti je da bi ovaj lak putovao isključivo od blogerice do blogerice, znači nikako random čitatelja (sorry). Čitateljima će pak biti zanimljivo čekanje i čitanje različitih postova o istom laku. Nadam se da ste shvatile što sam zamislila. Znači ja prva šaljem lak jednoj od blogerica koja se prijavi (ako vas se prijavi više, odlučit će random org), ona ga nalakira, predstavi ga na blogu uz opis ove igre, napiše u kojem mjestu se trenutno nalazi te ga nakon toga šalje sljedećoj koja se prijavila. Blogerica koja dobije lak neka sve drži u tajnosti sve dok ne napiše post.  

Za kraj evo mog swatcha ovog lakića. Moram priznati da me ovaj popularni blatnjavac prilično neugodno iznenadio nanosom prvog sloja. Prilično je rijedak pa prvi sloj izgleda svakako samo ne dobro. Drugi pak sloj sve super zagladi i prekrije liniju nokta. Maže se dobro zbog odlične četkice u OPI lakovima s kojom teško možete pogriješiti. Sušenje mu nije jača strana, treba mi poprilično dugo. Baš me zanima kakva će biti vaša iskustva. :)






Jeste li za? Ako ste nail ili beauty blogerica koja voli lakove za nokte, prijavite se svojim mailom u komentaru posta kako bi ovaj lak doputovao do jedne od vas. :) Prijave će trajati do sljedeće nedjelje 19.05. do 20:00h.

Dobitnica je odabrana i poslan joj je mail. Pratite objave domaćih beauty i nail blogerica da bi vidjeli gdje je lak završio :).

deborah milano 840 chrome effect + l'oreal confettis

Za danas jedan brzinski post bez uobičajeno puno fotki. U dm-u sam na sniženju neki dan kupila ovaj srebrni Deborah Milano 7 days long chrome effect lak u nijansi 840 za samo 15kn. Nemam običaj kupovati Deborah lakove zbog previsoke cijene, ali kad naletim na ovakvo sniženje, onda ne mogu proći pored njih ravnodušno. 840 je genijalna srebrna nijansa metallic finiša koja se mora prilično pažljivo nanositi jer ostavlja crte. Najbolje ju je nanijeti u dva brza poteza preko nokta jer se tako crtice najmanje vide. Lak je vrlo rijedak, ali odlično pigmentiran da će vam biti dovoljan i jedan sloj za prekrivanje nokta. Preporučam da za bazu koristite neki ridge filler kako bi popunili i ispravili eventualne nepravilnosti na vašim noktima jer će se u protivnom svaka borica, izbočenje, "ožiljci" od listanja noktiju vidjeti. Iako je i sam predivan, odlučila sam ga dotjerati s L'orealovim Confettima koji baš lijepo dolaze do izražaja na ovome laku.



Imate li koji od ovih lakova i jeste li i vi možda ulovili ovaj Deborah lak na sniženju? Na kakvoj podlozi vi nosite L'orealove Confette? :)

Thursday, May 9, 2013

p2 sand style 040 illegal

Već ste vjerojatno vidjeli swatch ovog laka na domaćim blogovima pa vam vjerojatno  neće biti toliko zanimljivo čitati ovaj post i gledati fotke. Ali nema veze, ja sam ga ipak odlučila nalakirati i napisati moja iskustva. 
Trenutno su lakovi s teksturom pijeska mega popularni kod mnogih brendova, pa se tako i p2 (njemački brend kojeg drži njemački dm) odlučio za uvođenje 6 nijansi u svoju stalnu postavu. Pogledala sam mnoge swatcheve po netu prije nego sam se odlučila za ovu (i još jednu) nijansu. Sviđao mi se u bočici zbog prekrasnih šljokica koje u sebi sadrži, a odmah unaprijed sam znala da mi se njegov fniniš neće sviđati. Mogu reći da se nisam prevarila.
Radi se o krasnoj crvenoj nijansi prepunoj zlatnih i crvenih sitnih šljokica. Lak se maže apsolutno savršeno, prekriva u dva tanka sloja. Preporučam da pričekate da se prvi sloj potpuno osuši i tek onda nanesete drugi jer tako ćete najbolje postići pješčani efekt. Lak je predivan, ali meni jednostavno ne odgovara taj mat grubi osjećaj kad povučem noktima preko odjeće, kad podragam psa i kod uobičajenih kućanskih poslova. Naježim se od glave do pete i jednostavno ne mogu progutati taj njegov mat finiš.





Ako i vi već unaprijed znate da vam ovakav finiš neće odgovarati, a nijansa vam je super, nema problema. Hvala onom tko je izumio nadlak!!! Za potpuni ludi sjaj će vam trebati dva sloja nadlaka jer se prvi sloj skoro potpuno upije u lak. Drugi sloj se sjaji kao lud! S nadlakom ćete zapravo dobiti lak baš onakav kakav  je u bočici.



Imate li koji lak s pješčanim finišom bilo kojeg brenda i kako vi podnosite njegovu teksturu kad se osuši? :)

Sunday, May 5, 2013

watercolor nails

Kao i obično, meni treba pol stoljeća da isprobam neke mega popularne nove načine ukrašavanja noktiju. Nakon gradient noktiju, kavijar, krznenih, došao je red i na watercolor nokte, tj. nokte kao da ste ih nalakirali vodenim bojicama. Postoji masa tutoriala što po blogovima, što na Youtubeu, a ja sam se odlučila za jednu najjednostavniju varijantu izrade ovakve manikure. Sve što sam koristila su lakovi i jedna plastična vrećica. Okej, i kistić i aceton za čišćenje nereda, kojeg zapravo ni ne bude previše kad se radi o ovakvom načinu izrade watercolor noktiju.

Upute sam pronašla na jednom od mojih najdražih blogova Makeup savvy.co.uk, a klikom na link ćete i vi doći do njih. Za one kojima se ne da klikati i čitati engleski evo uputa i ovdje:

1.
Najprije sam nalakirala bazni lak, baby plavi lak krem finiša Essence Fall For Me u jednom sloju, te stavila tanki sloj nadlaka. 

2.
Nakon toga sam izabrala nijanse s kojima ću raditi ovu tehniku te od svake nijanse kapnula po jednu kapljicu na nokat. Koristila sam: AVON speed dry+ Fast time teal, Maybelline Colorama French white, Catrice It's all i can blue, Essie Mint candy apple.

3.
Zatim sam vrećicom pritisnula  mokre kapljice laka, a one su se same rasporedile po noktu i lagano pomiješale. 

4. 
Za kraj sam, dok je sve još bilo vlažno, stavila nadlak i to je sva mudrost. 

Zbilja prejednostavno, a dobijete super efekt na noktima. Ja osobno nisam najzadovoljnija kako je ispalo, ali ću se zato sljedeći puta potruditi da to sve ispadne još bolje.



Jeste isprobali ovakav način lakiranja i kako vam se sviđa? 

Wednesday, May 1, 2013

china glaze flip flop fantasy with dots

Dugo sam željela ovaj lak i napokon sam došla do njega po meni prihvatljivoj cijeni kad je Persa s bloga Beauty&Sweets imala blog sale. Znala sam sve o ovome laku (njegova loša formula, teško nanošenje...etc.) i prije nego sam ga kupila tako da sam bila spremna na sve. Nijansa je ta koja me privukla i to je bilo jače od mene. Čim sam ga dobila išla sam ga samo isprobati na jednom noktu i nije mi se činio pretjerano loš. 

Za danas sam odlučila napraviti kompletnu manikuru s ovim lakom i moram reći kako je ovo lak s uvjerljivo najlošijom formulom od svih lakova koje imam :D Zanimljivo mi je to što je lak zbilja pigmentiran, ali ne pigmentiran u smislu da će vam biti dovoljan jedan sloj za prekrivanje notka. Kad ga pogledate u bočici to zapravo očekujete jer lak nije proziran iako je nešto rijeđe teksture. Prvi sloj je razočarenje na kvadrat. Četkica u China Glaze lakovima ne doprinosi tome da lak nanesete što bolje, nikako mi se ne sviđa. Imam osjećaj kako bi nešto šira i plosnata četkica ipak malo ublažila stvar. Drugi sloj isto ne izgleda obećavajuće. Najbolji mogući rezultat sam dobila kad mi je četkica praktički lebdjela iznad površine nokta, jer čim bi ju normalno spustila na nokat, ona bi radila rupe i crte. Da sam nanosila treći sloj, sve skupa bi izgledalo jednostavno predebelo, pa sam stala na dva sloja. Ovaj lak se suši mat (što ja baš i ne volim pretjerano), pa sam svakako dodala i nadlak. Hvala onom tko je izmislio nadlak jer vjerujte mi da bi ovo izgledalo poprilično nakaradno bez njega. Bijele točkice su rađene točkalicom i Maybelline French White lakom.

Iako je ovo sve skupa gore napisano strašno naporno i živcira, odlučila sam da ću mu sve oprostiti zbog neodoljive nijanse. In your face na najjače moguće :D.




Fotke su rađene u kući na indirektnom svjetlu jer sam tako postigla realnu boju laka pa nemojte zamjeriti njihovu kvalitetu. Da sam ga pokušala ufotkati pod lampom, na direktnom suncu ili uz prozor na dnevnom svjetlu, dobila bi neku rozu bojicu.

Imate li ovaj lak i biste li ga kupili unatoč prelošoj aplikaciji, ali predivnoj boji? :D